Használt autó vásárlása. Miből finanszírozzuk?

Ki ne vágyna egy új autóra? A gyártósorról legördülő autók azonban nem kevésbe kerülnek,  nem mindenkinek adatik meg, hogy egy ilyen csodajárgány tulajdonosa legyen. Ám vannak lehetőségeink, ha be merjük vállalni, hogy hitelből finanszírozzuk meg az új autó megvásárlását.

Újat vagy használtat vegyünk?

Természetesen még hitellel sem mindenki tudja megvásárolni az új gépjárműveket, nekik marad a használt. Azonban sok esetben ehhez is szükség lesz anyagi támogatásra egy banktól. A vásárlásnál a legfontosabb tényező annak az ára, hogy mennyire üzembiztos az is lényeges kérdés, illetve, hogy hogyan tudjuk kivitelezni a megvásárlását. Természetesen az is sokat nyom a latba, hogy mennyire tartja az értékét, mennyit veszít belőle.

A használt autóknak az ára kedvezőbb, az értéküket jobban tartják és ha szeretnénk eladni piacképesebbek, mint az újak. Egy használt autó is lehet újszerű, ha a tulajdonosa megkímélte. De ez biztosan csak a használat közben fog kiderülni.

Az új autóknak is vannak előnyei a használttal szemben. Nem volt még tulajdonosa, pontosan tudjuk az árát, ismerjük az előéletét. Bár az értékéből sokat veszít már akkor ha a szalonból kigurul.

Hitel vagy lízing?

Ha mégis az új autó vásárlás mellett döntöttünk, de nincs elég pénzünk rá, két lehetőségből választhatunk, lízingeljük az autót vagy hitelt veszünk fel a megvásárlásához.

A bank megfinanszírozza a vásárlást, mi pedig részletekben fizetünk a banknak. Azért előnyös a részletfizetés, mert nem kell azonnal kifizetni egy nagyobb összeget, de ennek a variációnak is vannak költségei, hiszen a hitel után kamatot kell fizetnünk.

Lízingnél mindig szükséges az önerő, a lízing költsége nem tér el jelentősen a hitelektől. A nagyobb autómárkáknak általában van saját lízingcégük, akik az adásvételi szerződést is elkészítik. Hitelre vásárlásnál nincs szükség saját erőre, a felvett kölcsönt a teljes vételárra is fordíthatjuk, sőt még az autó átírását és az első szervizt is fizethetjük belőle.

Klasszikus értelemben vett autóhitel már nem létezik, helyette személyi kölcsönt fordíthatunk autó vásárlásra. A személyi kölcsönhöz nincs szükség ingatlanfedezetre, elég a jövedelmünk az igényléshez, szabadon felhasználható, egyszerűen és gyorsan igényelhető.

Az elköltését nem kell számlákkal igazolni. A legjobb választás ha az új autót hitelre akarjuk megvásárolni. Abban az esetben ha személyi kölcsönből vásárolunk autót az adásvételi szerződést nekünk kell kitölteni, de általában ezt elkészítik helyettünk a kereskedésben.

Amikor autót vásárolunk, azonnal meg kell kötnünk a kötelező biztosítást, de ebben is segítenek a kereskedésben. A személyi kölcsön maximális összege 10 millió forint. E fölött az érték felett más megoldást kell keresnünk a vásárláshoz. Autónk értékesítésekor a 22. kerületben autófelvásárlás sürgősen, készpénzre bármikor elérhető.

Összegezve

 Amennyiben autót szeretnénk vásárolni, de nincs hozzá elég pénzünk, akkor a megoldást a személyi kölcsön felvétele jelenti, amit gyorsan és egyszerűen igényelhetünk nincs szükség hozzá ingatlanfedezetre, csak a jövedelmünk számít az igénylésnél.