Jön a C kategóriás jogosítvány ingyen 2024 márciusától

Több mint ezren szerezhetnek hivatásos, C kategóriás jogosítványt ingyen 2024 márciusától. Március 1-jétől ugyanis tehergépjármű vezetői program indul. A program célja a szállítmányozási és személyszállítási területen tapasztalható sofőrhiány enyhítésére. A programban több mint ezren szerezhetnek majd  jogosítványt.
 
Az elmúlt években sikeresen megvalósított programokhoz hasonló kezdeményezést indít az OFA Nonprofit Kft. Összesen ezer fő szerezhet így C, C+E és D típusú jogosítványt, valamint GKI igazolványt.
 

C kategóriás jogosítvány ingyen – feltételei:

– magyar állampolgárság mellett
– legalább 2 éve meglévő „B” kategóriás jogosítvány
– egészségügyi alkalmasság
– illetve a képzéstípustól függően II. vagy III. kategóriás pályaalkalmassági határozat megléte.
– képzés díjának (20-30%) mértékű önrész befizetése, melyet sikeres vizsga esetén és 12 hónapnyi, a megszerzett jogosítványnak megfelelő gépjárművezetői munkakörben történő munkavégzés után visszatérítenek.
A programba regisztrált álláskeresők, munkaerőpiaci szempontból inaktívak, de akár pályamódosítást tervezők, munkahellyel rendelkezők is jelentkezhetnek.
 

A program későbbiekben az elhelyezkedést is segíti. A partner munkáltatókkal ugyanis együttműködési megállapodások megkötésére kerül sor, amelyek legalább 12 hónapon keresztül garantálják majd a programban résztvevők elhelyezkedését.

A programmal kapcsolatos részletes információk elérhetők az alábbi linken:
 
Az ingyenes B kategóriás jogosítvány középiskolásoknak tervezetről ebben a cikkben olvashatsz: Jön az ingyenes jogosítvány 2024 őszétől