Az első jogosítvány megszerzésének ideje és ára nagyrészt attól függ, milyen gyorsan tudja valaki teljesíteni a gyakorlati vizsgához a kötelező óraszámot és a megtett kilométerszámot.

Mivel most sokan visszafogják a költéseiket, kevesebben tanulnak, így több szabad oktatói hely van. Sokkal hamarabb juthat valaki jogsihoz, mint az elmúlt években.

Mit jelent ez konkrétan?- jogsi kalkulátor is készült már

A ReadyGo jogsi kalkulátor megmutatja, hogy náluk mennyi idő alatt szerezhető meg egy B kategóriás jogosítvány. Többféle intenzitású vezetési csomagajánlatukból kiválasztható az, amelyik a legszimpatikusabb. Csak a tervezett kezdés dátuma kell a naptárból és a program máris kiírja. Természetesen mindenből az optimális esetet veszi alapul, amikor nem jön közbe semmi és teljesíteni is tudja valaki elsőre a B kategóriás gyakorlati vizsga követelményeit.

Mennyibe kerül az autósiskola?

A jogosítvány ára döntően attól függ, hogy mennyi gyakorlati órára van szükség a sikeres vizsgához. A kRESZ vizsga, az elsősegély tanfolyam és általában az elméleti alapok mindenkinek nagyjából ugyanannyiba kerülnek. Jelentősebb árbeli különbségek a gyakorlati órák számából adódnak.

Hogy kinek mennyi az az óraszám, amely mellett megszerzi a vizsgához elegendő tudást, az egyénenként változó. Senki nem lesz kevesebb azáltal, hogy az alapvető követelménynél több időre van szüksége. A kötelező vezetési órák száma a minimumot mutatja. De aki stresszesebb, vagy szétszórtabb a figyelme, annak a vezetés megtanulása több időt vesz igénybe. Épp ezért érdemes áttanulmányozni a csomagajánlatokat és nem azonnal a legolcsóbbat nézni.

A jogsi kalkulátorhoz egy kis önismeret sem árt, hiszen a végső cél az, hogy biztonságosan vegyen részt a kezdő sofőr is a forgalomban.

A helyzet az, hogy nem érdemes sokat várni

A jogosítvány megszerzése nem lesz olcsóbb, az üzemanyag árai, az oktatók óradíja nem fog csökkenni belátható időn belül. Az árak emelkedése azonban nagyon megszűrte a piacot, így nem kell hónapokat várni arra, hogy a sikeres elméleti vizsga után megkezdhesse valaki a B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges gyakorlati órákat.